Weinig clubs geven jeugd meer speelminuten dan Anderlecht

MAANDAG, 4 MEI 2020, 22:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht was het voorbije (of lopende?) seizoen één van de clubs die wereldwijd het meeste speelkansen gaf aan spelers jonger dan 21 jaar. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van het Centrum voor Sportstudies (CIES). Uit de belangrijkste competities doen maar twee clubs beter.

46,8 procent van de speelminuten gaf Anderlecht dit seizoen aan spelers jonger dan 21 jaar. Het komt daarmee op de 26e plaats op 1.292 clubs ut 93 landen. Bij de 25 clubs die beter doen, zijn er heel veel uit universiteitscompetities of exotische en obscure voetballanden. Van de grote West-Europese landen doen enkel CSKA Moskou (56,6 procent) en Heerenveen (53 procent) beter.

Op de eerste plaats staan de reserven van Wellington Phoenix uit Nieuw-Zeeland met 93,3 procent. De plaatsen twee en drie zijn voor Young Lions uit Singapore (81,1 procent) en het Ierse University College Dublin (78 procent).

De volledige lijst vindt u hier.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.