"COVID-19 maakt de uitdaging nog groter"

DINSDAG, 5 MEI 2020, 07:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Karel Van Eetvelt nam één maand geleden officieel zijn taak als CEO op bij RSC Anderlecht. Door de coronacrisis staat hij meteen voor heel veel uitdagingen die hij niet had zien aankomen. Maar daar schrikt Van Eetvelt niet voor terug: "Het maakt de uitdaging nog groter".

"Toen ik in januari aan het onderhandelen was met Marc Coucke om naar Anderlecht te komen was COVID-19 nog heel ver weg, dit had ik dus niet zien aankomen", zegt Van Eetvelt, "Het maakt de uitdaging een stuk groter, boeiender en interessanter. Het biedt ook wel opportuniteiten om zaken op een andere manier aan te pakken. In zekere zin is dat ook wel interessant voor mij."

Maar hoe groot de uitdaging ook is, de hele gezondheidscrisis brengt ook moeilijkheden met zich mee. "Nieuwe partners maken zich uiteraard zorgen waardoor het moeilijker is om tot een overeenkomst te komen. Zowel voor ons als voor hen is dit een heel onzekere tijd. Geen idee wanneer we nog eens gaan kunnen voetballen. Laat staan met publiek. En dan zijn er nog de commerciële activiteiten waar contact noodzakelijk is. Dat zijn allemaal zaken waarvan we niet weten wanneer die weer gaan kunnen."

Impact

"Hoe dit allemaal zijn weerslag zal hebben gaan we pas na dit seizoen zien", gaat de CEO verder, "En spijtig genoeg zal die impact wel een tijdje duren. Wij moeten de dag van vandaag vooral onze commerciële partners met raad en daad bijstaan, zij zitten met veel vragen. Samen bekijken we hoe de toekomst er zal uitzien. Dat zet ons meteen ook op scherp om naar alterntieven te zoeken. Hoe beter we voorbereid zijn, hoe beter we deze crisis zullen overwinnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.