Nilis wil aan de slag met Anderlecht-spitsen

DINSDAG, 5 MEI 2020, 15:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Na twee jaar als assistent- en spitsentrainer bij VVV uit Venlo gaat Luc Nilis op zoek naar een nieuwe club. Bij Sporza laat de oud-aanvaller verstaan dat een job bij Anderlecht hem wel aanspreekt. "Als Colassin, Doku, Dimata en Amuzu hun traptechniek perfectioneren en op de details voor het doel letten, zal Anderlecht snel opnieuw de top halen."

De voorbije jaren werkte Nilis bij PSV en VVV. Daar ontfermde hij zich over de spitsen. Bij PSV maakte hij van Memphis Depay, Jurgen Locadia en vooral Steven Bergwijn spitsen die vlot de weg naar doel vinden. "Ik heb bij PSV heel wat erkenning daarvoor gekregen. Toen Bergwijn deze winter naar Tottenham trok, stuurde hij mij een berichtje om me te bedanken", zo vertelt Nilis.

Bij PSV is Nilis een icoon. Voor hij in 1994 naar Eindhoven trok, voetbalde Nilis acht jaar voor Anderlecht. Met zijn fabelachtige traptechniek en tientallen juweeltjes van doelpunten is hij geliefd bij iedere Anderlecht-fan. En de liefde is wederzijds. "Als Vincent Kompany belt, zal ik zeker opnemen", aldus Nilis. De oud-aanvaller ziet heel wat mogelijkheden bij paars-wit. "Er lopen nu zoveel aanvallende talenten rond, jongens met potentie zoals Colassin, Doku, Dimata, Amuzu. Als die hun traptechniek perfectioneren en op de details voor het doel letten, zal Anderlecht snel opnieuw de top halen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.