Antonucci terug naar de oude stal?

DINSDAG, 12 MEI 2020, 07:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Haalt Anderlecht met Franco Antonucci een voormalig toptalent terug naar het oude nest? Volgens Het Nieuwsblad is paars-wit één van de clubs die interesse toont in de 20-jarige aanvallende middenvelder. Die maakte het voorbije seizoen furore in de Nederlandse tweede klasse.

Antonucci maakte samen met jongens als Amuzu, Bornauw, Delcroix, Saelemaekers, Sambi Lokonga en Svilar deel uit van de generatie van 1999. Hij  als gold als één van de grootste talenten uit de Anderlecht-opleiding. Het was dan ook een schok toen hij in 2015 naar Ajax trok in plaats van een contract bij Anderlecht te tekenen. Na twee jaar verkocht Ajax de kleine aanvallende middenvelder voor 2,5 miljoen euro aan Monaco.

Monaco verhuurde Antonucci het voorbije seizoen aan Volendam in de Nederlandse tweede klasse om ervaring op te doen. In twintig wedstrijden scoorde hij elf keer en leverde hij vijf assists. In maart werd hij verkozen tot 'beste talent van de derde periode'. Johan Walem haalde Antonucci intussen bij de Belgische U21.

Zijn prestaties in Volendam zijn niet onopgemerkt gebleven. Volgens Het Nieuwsblad toont AZ interesse, maar viel zijn naam ook al bij Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk. Antonucci heeft bij Monaco nog een contract voor twee jaar, maar een vertrek is bespreekbaar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.