Boeckx stopt met voetballen en wordt keepertrainer

ZONDAG, 17 MEI 2020, 10:20 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES - ANDERE Frank Boeckx sukkelde de afgelopen jaren met heel wat rugproblemen. Daarom heeft de 33-jarige doelman in samenspraak met Anderlecht beslist om zijn aflopende contract niet meer te verlengen. Boeckx blijft evenwel bij de club, daar hij de rol als keepertrainer bij de beloften voor zijn rekening zal nemen.

Boeckx kwam in de zomer van 2015 transfervrij naar Anderlecht, in eerste instantie als sparringpartner van Silvio Proto. De Leuvenaar wist uiteindelijk toch een basisplaats af te dwingen en had in het seizoen 2016/2017 een belangrijke hand in de titel. Boeckx wist in vijftien wedstrijden acht keer zijn netten schoon te houden.

Nadien begon Boeckx meer en meer last te krijgen van blessures, telkens aan de rug. Om die reden ziet Boeckx zich genoodzaakt vervroegd een punt te zetten achter zijn actieve voetballoopbaan. 

Met Jelle ten Rouwelaar haalde Anderlecht voor volgend seizoen reeds een nieuwe keepertrainer. ten Rouwelaar zal fungeren als keepertrainer voor de doelmannen van de eerste ploeg. Boeckx krijgt op zijn beurt de doelmannen van de U21 onder zijn hoede. Max de Jong neemt na acht jaar trouwe dienst afscheid van de club.

 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum