Coucke heeft veel over om Anderlecht te redden

VRIJDAG, 29 MEI 2020, 11:00 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute treden naar het voorplan bij Anderlecht, dit gaat gepaard met een stevige financiële injectie om zo de financiën van de club terug op orde te krijgen. Schulden worden omgezet in aandelen en moeten Anderlecht de nodige ademruimte geven om de rode cijfers weg te werken.

Veel details over de koerswijziging werden nog niet bekend gemaakt. Mogelijk volgen die komende dinsdag, wanneer Wouter Vandenhaute zijn voorzitterschap (na goedkeuring van de Raad van Bestuur) in werking zal treden.

Wat wel al duidelijk is, is dat er een stevige ‘shift’ zal komen inzake de financiën van de club. De schulden worden door Coucke dus omgezet in aandelen, dit zou gaan om een bedrag tussen de 40 en de 45 miljoen euro. Daarbovenop zal er 10 tot 20 miljoen euro extra kapitaal in de club gepompt worden.

Coucke blijft logischerwijs de grootste aandeelhouder van de club, maar moet daarvoor dus diep in de buidel tasten. Want de geleende bedragen ziet hij nooit meer terug.

Drastische maatregel

De omzetting van schulden in aandelen wordt door de financieel-economische krant ‘DeTijd’ gezien als een drastische maatregel, die moet verhinderen dat een onderneming overkop gaat. Anderlecht noteerde in het seizoen 2018-2019 een verlies van 27 miljoen euro. Dit kwam door een combinatie van omzetverlies en een kostenexplosie (die dat jaar stegen tot 95 miljoen euro).

Wouter Vandenhaute is op dit moment financiële bondgenoten rond zich aan het verzamelen om samen met hem in het kapitaal van de club te stappen.

Dinsdag komt de Raad van Bestuur van Anderlecht samen om het plan te stemmen en goed te keuren.

Bron: De Tijdanderlecht-online forum