Verschueren verlaat management

DINSDAG, 2 JUNI 2020, 19:43 - TCV
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van Anderlecht zijn enkele belangrijke knopen doorgehakt. Zo komt er 20 miljoen euro vers kapitaal, stapt Michael Verschueren uit het management van de club en werd het plan "RSCA '20-'25" - met Wouter Vandenhaute als voorzitter - unaniem goedgekeurd.

Om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden, hebben de bestuursleden beslist om 70 miljoen euro vrij te maken voor Anderlecht. Het grootste deel daarvan moet komen van een herschikking van de schulden, maar 20 miljoen is vers kapitaal dat afkomstig is van de aandeelhouders en van Vandenhaute en Kompany.

Sinds de komst van Peter Verbeke in maart werd het duidelijk dat de rol van Michael Verschueren kleiner zou worden in het management. Verschueren verlaat effectief het management, maar blijft wel bestuurder van Paars-wit. Hij zal ook zijn mandaten bij de UEFA en de ECA blijven uitoefenen. Verschueren wil ook als een soort verbindingspersoon fungeren tussen het nieuwe management en de aandeelhouders die al langer in Anderlecht investeren. De club bedankt Verschueren voor alle inspanningen onder moeilijke omstandigheden en is hem dankbaar dat hij wil blijven zetelen als bestuurder.

Er wordt binnenkort een structuur uitgewerkt met een strikte scheiding tussen het management van de club en tussen het bestuur.

Bron: Sporzaanderlecht-online forum