Proximus en Telenet procederen voor terugbetaling

WOENSDAG, 17 JUNI 2020, 07:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zowel Proximus als Telenet leggen zich niet zomaar neer dat de competitie werd stopgezet. De Pro League schermt met het verbod van de Nationale Veiligheidsraad om geen tv-gelden terug te betalen. De telecomoperatoren kijken nu of ze een arbitrageprocedure kunnen opstarten.

Het gaat hem over de laatste schijf van 23 miljoen euro die nog uitbetaald werd aan de Pro League vlak voor het uitbreken van de coronacrisis.

Vooral het feit dat er in het buitenland wel nog wordt gevoetbald halen beide operatoren aan als een breekpunt.

"We zien dat er elders in Europa wel nog wordt gevoetbald. Vanaf juli mocht dat ook weer in België. Volledige play-offs afwerken zat er misschien niet meer in, maar men kon toch wat meer creativiteit aan de dag gelegd hebben om toch nog iets te spelen", aldus Proximus.

Ook Telenet volgt die mening en kijkt op het een procedure bij het Centrum voor Arbitrage en Meditatie kan starten. Ondertussen lopen ook de gesprekken met rechtenhouder Eleven over de wedstrijden voor volgend seizoen. Het contract tussen de Pro League en Eleven is nog steeds niet getekend maar daar zou deze week nog verandering in komen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.