MAANDAG, 22 JUNI 2020, 10:23 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Het voorbije kwamen verschillende Anderlecht-spelers in actie voor hun huurclub. Kenny Saief en Isaac Kiese- helin toonden hun waarde en bezorgden hun ploeg punten dankzij een doelpunt. Ook Aristote Nkaka, Antonio Milic en Kristal Abazaj kwamen in actie.

Kenny Saief scoorde voor Legia Gdansk het enige doelpunt in de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij Pogon Szczecin. Bekijk hier het doelpunt. Met nog zes wedstrijden te spelen telt Gdansk drie punten minder dan de vierde plaats. Die plek geeft recht op Europees voetbal.

Met zijn eerste competitiedoelpunt van deze uitleenbeurt bezorgde Isaac Kiese Thelin zijn club Malmö een 2-2-gelijkspel bij Varberg. De spits zette zeven minuten voor tijd de eindstand op het bord (bekijk hier). In de openingsminuten leverde hij de assist voor de 1-0 (bekijkhier). In Zweden loopt de competitie gelijk met het kalenderjaar. Na drie speeldagen telt Malmö vijf punten.

Aristote Nkaka speelde bij Santander de tweede helft tegen Tenerife. Santander verloor met 1-2 en blijft laatste in de Spaanse tweede klasse.

In dezelfde reeks speelde Huesca 2-2 gelijk tegen Albacete. Josué Sa heeft een blessure aan de onderrug en zat niet in de wedstrijdkern.

Antonio Milic speelde zaterdag de eerste helft met Rayo Vallecano tegen Deportivo. Wegens pijn aan het been bleef hij na de rust in de kleedkamer. Met Milic was Rayo Vallecano 0-2 uitgelopen. Zonder hem kon het pas in de toegevoegde tijd van de tweede helft een 3-3-gelijkspel uit de brand slepen.

Kristal Abazaj verloor met Kukësi met 2-0 bij Laçi. Abazaj scoorde dus niet, maar in de vorige drie wedstrijden sinds de coronahervatting deed hij dat telkens wel. Kukësi staat tweede op ruime afstand van koploper Tirana.

Zonder de geschorste Mohammed Daudaverloor Esbjerg met 1-3 van Hobro.