Wordt er toch nog een laatste speeldag afgewerkt?

WOENSDAG, 24 JUNI 2020, 10:31 - D.A.B.
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN De aanpak van de coronacrisis in de Belgische voetbalwereld is allesbehalve een succes. Al vrij snel werd er beslist de competitie finaal te stoppen, maar dit creëerde een hele resem andere problemen: Waasland-Beveren had nog een sportieve kans zich te redden. OHL werd benadeeld in de strijd om promotie (als de terugmatch überhaupt gespeeld kan worden, is deze sowieso zonder publiek) en ook clubs als Anderlecht zagen hun laatste kans op Europees voetbal verdwijnen.

Het mag dan ook niet verbazen dat er nog steeds allerlei procedureslagen hangende zijn, bij onder andere het BAS. Waasland Beveren eiste zo het spelen van de laatste speeldag teneinde op een sportieve manier over de degradatie te kunnen beslissen. Er is echter nog geen uitspraak. Verschillende pistes liggen trouwens nog open. Werkt men de volledige speeldag af; of enkel de wedstrijden die draaien rond de degradatie? Antwerp en Oostende verzetten zich alvast tegen de eerste optie, aangezien zijn amper voldoende spelers onder contract hebben momenteel. En ook Gent loopt niet echt warm voor dat idee.
 
De situatie wordt ook nog eens bemoeilijkt omdat nieuwe spelers niet speelgerechtigd zijn. Ook OHL werd al met dat probleem geconfronteerd in de strijd om promotie. De Leuvenaars kampen, net als Antwerp en Oostende, met een spelerstekort. Wordt een competitie volgend jaar met 18 ploegen misschien toch nog een optie (mét Waasland Beveren, Beerschot en OH Leuven)?

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum