Roofe opnieuw in beeld bij Rangers

DONDERDAG, 25 JUNI 2020, 10:02 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Glasgow Rangers heeft opnieuw zijn zinnen gezet op Kemar Roofe. Als hun spits Alfredo Morelos deze zomer een toptransfer maakt, dan wil coach Steven Gerrard volgens The Scottish Sun graag Roofe in de plaats. Ook vorige zomer wilde Rangers Roofe aantrekken, maar toen koos de spits voor Anderlecht.

De 23-jarige Morelos geniet interesse van verschillende clubs uit Engeland en daarbuiten. Al-Duhail uit Qatar zou zelfs 15 miljoen pond veil hebben. Een transfer zit eraan te komen en als vervanger denken de Rangers dus aan Roofe. 

De Schotse topclub hoopt Roofe te overtuigen met Europees voetbal en het feit dat Rangers met Celtic strijdt om de landstitel. Anderlecht betaalde vorige zomer 7 miljoen euro voor Roofe, maar de Rangers hopen dat Anderlecht hem door de financiële impact van de corona-epidemie nu voor een lager bedrag weer laat vertrekken.

Door blessures speelde Roofe vorig seizoen maar dertien competitiewedstrijden voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en twee assists.

Bron: The Scottish Sunanderlecht-online forum