Nieuwe contracten voor Verschaeren, Doku en Colassin

ZATERDAG, 27 JUNI 2020, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Grote transfers hoeven we deze zomer van Anderlecht niet te verwachten. Dat vertelt CEO Karel Van Eetvelt. Een extra verdediger en flankaanvaller staan wel op het verlanglijstje. Voor de rest zet paars-wit in op het verlengen van de contracten van de eigen, jonge sterkhouders.

"Wie spectaculaire en dure transfers verwacht, moet ik teleurstellen", vertelde Van Eetvelt gisteren in de marge van de voorstelling van de nieuwe truitjes. De CEO prijst zich vooral gelukkig dat hij geen toptalent moet verkopen om de rekening te laten kloppen. "Door de financiële injectie van de voorbije weken hoeft dat niet meer."

Volgens Van Eetvelt zijn er wel degelijk ploegen die aan de mouw van Doku en co trekken. "Maar ik kan en ga nog heel lang neen zeggen." Sterker nog: Van Eetvelt wil de jonge goudhaantjes langer vastleggen. "We zijn in gesprek met Colassin, Doku en Verschaeren om hun contract te verlengen. We hebben geen haast, want ze liggen nog langdurig vast", aldus Van Eetvelt. Het trio heeft nog een contract tot 2022.

"Ons doel: jeugd lanceren"

In tegenstelling tot bijvoorbeeld AA Gent zal Anderlecht geen grote bedragen uitgeven op de transfermarkt. "We hebben al veel goede spelers, het belangrijkste is hen aan boord te houden. Ons doel is om jeugd te lanceren. Pas daarna kijken we naar transfers", geeft Van Eetvelt aan. "We gaan ons versterken, maar grote namen moet je dus niet verwachten."

Volgens Het Laatste Nieuws staan minstens één extra verdediger en een bijkomende flankaanvaller op het verlanglijstje.anderlecht-online forum