Joma wil volgende keer meer inspraak

WOENSDAG, 1 JULI 2020, 09:28 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

ANDERE RSC Anderlecht lanceerde vorige week zijn truitjes voor het nieuwe seizoen. Die werden niet overal met evenveel enthousiasme onthaald. En dan is er nog de blunder met de Brusselse vlag. Teveel negativiteit waardoor Joma volgend seizoen weer meer inspraak wil in de ontwerpen.

Vorige shirtsponsor Adidas had het volledige ontwerprecht, vooral het uittruitje was toen een doorn in het oog van veel supporters. De kleuren die gekozen werden hadden in de verste verte niets te maken met paars-wit.

Dat wou RSC Anderlecht geen tweede keer voorhebben en eiste bij Joma dat de club de truitjes zou ontwerpen. Vorig jaar was dat nog een succes, de clubkleuren waren terug en er was de komst van Vincent Kompany. Dat effect is nu verdwenen en ook de truitjes mogen op minder bijval rekenen bij de supporters. Vooral het witte truitje wordt vaak omschreven als inspiratieloos en flets. En dan is er nog de blunder met de Brusselse vlag. 

Joma vreest dus dat dit seizoen de verkoop wel eens zou kunnen tegenvallen en wil dat volgend seizoen voorkomen. Het heeft de club laten weten dat het volgende keer meer inspraak wil bij het ontwerp. 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum