"Een loon van drie miljoen euro is boven onze stand"

DONDERDAG, 2 JULI 2020, 18:55 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Karel Van Eetvelt steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Hij durft nu al te zeggen dat RSC Anderlecht komend seizoen voor de titel moet gaan. Anderlecht heeft geen andere optie dan de beste te zijn van het land. Maar eerst zijn er andere (financiële) katten te geselen. 

"Financieel waren de resultaten dramatisch. Gelukkig werken we met privéaandeelhouders die willen blijven investeren. Al weten we dat de resultaten zullen moeten keren want anders komt het niet goed", is de CEO eerlijk.

"Het is nu aan ons om fouten uit het verleden recht te zetten, er is geen plaats meer voor zotte transfers. Pas op, goede voetballers zullen we nog altijd goed betalen. Maar een loon van drie miljoen euro aanbieden zullen we niet meer doen. Dat is boven onze stand."

Ambitie

En Van Eetvelt heeft ambitie om het tij te doen keren: "Als je mij op één ding mag afrekenen op het einde van het seizoen is dat de eindklassering. Anderlecht heeft geen andere optie dan de beste te zijn van het land. Ik ben ambitieus genoeg om te zeggen dat we voor de titel moeten gaan".

"Verschillende clubs hebben het de afgelopen jaren goed gedaan: Club Brugge, Charleroi, Antwerp, Genk. Daar heb ik waardering voor en het scherpt ook de concurrentie aan. Dat houdt ons wakker."

Bron: sportmagazine.knack.beanderlecht-online forum