Nog vier huurlingen maken seizoen elders af

MAANDAG, 6 JULI 2020, 20:56 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Vier Anderlecht-spelers zijn momenteel nog actief bij hun huurclub om het seizoen 2019-2020 af te maken. Kenny Saief en Antonio Milic zouden dit ook gedaan hebben, mocht een blessure daar geen stokje voor gestoken hebben.

In Albanië won Kristal Abazaj met Kukësi in de voorvond bij leider Tirana met 1-2. Kukësi nadert zo tot op zes punten. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen. Kukësi is ook nog actief in de beker. Volgende week speelt het de terugwedstrijd van de halve finale tegen Teuta Durres eindigde vorige week op 0-0.

In Denemarken is het Esbjerg van Mohammed Dauda zeker van degradatie. Woensdag speelt het de laatste competitiewedstrijd. Tegenstander is Randers. Met Dauda 65 minuten op het terrein verloor Esbjerg afgelopen weekend met 1-2 van Horsens.

Verdediger Josué Sa strijdt volop voor promotie naar de Primera Division met Huesca. Met nog vier wedstrijden te gaan deelt Huesca de tweede plaats met Zaragoza, dat straks nog speelt. De tweede plaats geeft recht op promotie. De nummers drie tot en met zes spelen eindronde. Huesca leed gisteren een dure 2-1-nederlaag bij Deportivo. Sa speelde de volledige partij.

Minder goed vergaat het Aristote Nkaka. Hij kampeert met Santander op de laatste plaats in de Spaanse tweede klasse. Met nog vier wedstrijden te spelen is degradatie een feit. Afgelopen weekend speelde Nkaka 70 minuten in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Elche. De 24-jarige middenvelder kreeg zijn zesde gele kaart in 645 speelminuten dit seizoen. Hij pakte ook al twee keer rood.

In Polen is het Legia Gdansk van Kenny Saief volop verwikkeld en een strijd op een ticket voor de Europa League. Het kan hiervoor niet rekenen op Saief. De middenvelder sukkelt met een blessure en keerde terug naar Anderlecht om te herstellen. Op zijn website schrijft Gdansk dat de club overweegt om Saief volgend seizoen opnieuw te huren. "Het was duidelijk te zien dat zijn vorm iedere wedstrijd crescendo ging en hij alsmaar belangrijker voor het team werd", zo staat er te lezen.

Ook Antonio Milic zag zijn uitleenbeurt wegens een blessure niet met een maand verlengd. Zijn Rayo Vallecano staat in de middenmoot van de Spaanse tweede klasse.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum