Speelt jeugdtrauma opnieuw op bij Lawrence?

WOENSDAG, 8 JULI 2020, 08:50 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE We mogen ons stilaan zorgen maken om Kemar Lawrence. De voorbereiding is een maand ver en de linksachter is nog steeds in Jamaïca. Met transportproblemen heeft zijn afwezigheid niets te maken. Het probleem situeert zich in de familiale sfeer. En dat kan wel eens zwaarder zijn dan op het eerste zicht gedacht.

Het Nieuwsblad schetst vandaag een tragisch verhaal uit de jeugd van Lawrence. Tien jaar geleden bracht de toen 17-jarige Lawrence op nieuwjaarsdag een cadeautje naar zijn 15-jarige neef Joël. Toen die naar hem toeliep, werd Joël voor de ogen van Lawrence neergekogeld. De dader bleek een jongen met wie Lawrence was opgegroeid.

Het trauma ging nooit meer weg en Lawrence zocht en vond steun bij zijn oma. Toen die oma in 2017 stierf, sloot Lawrence zich op in een hotel in Jamaïca om de pijn en het verdriet weg te drinken. Gedurende een periode was hij onvindbaar voor zijn club New York Red Bulls. 

Van de wereld verdwenen

Ook nu lijkt Lawrence van de wereld verdwenen. Na het uitbreken van de coronacrisis trainde hij nog even in Anderlecht, maar half april reisde hij naar Jamaïca, waar zijn twee kinderen al waren. Op zijn sociale blijft het intussen stil. Lawrence zijn laatste bericht dateert van 2 juni: een zwarte afbeelding in het kader van Black Lives Matter. 

Waar Anderlecht aanvankelijk dacht dat het moeilijk was om vanuit Jamaïca terug te vliegen naar België, blijkt dat geen probleem te zijn. Volgens de ambassade is het perfect mogelijk om van hoofdstad Kingston naar Brussel te reizen.

Intussen blijven we wachten en ons vragen stellen over wat er aan de hand is. Wanneer Lawrence terugkeert en hoe fit hij zal zijn, is een groot vraagteken. Anderlecht anticipeert alvast en maakt werk van een nieuwe linksback in de persoon van de Oekraïner Bogdan Mykhaylichenko.

Bron:anderlecht-online forum