Nieuw play-off-systeem voor seizoen 2020 - 2021

WOENSDAG, 8 JULI 2020, 13:34 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Momenteel maakt de Pro League de kalender bekend voor het komende voetbalseizoen. Dat seizoen zal er anders uitzien dan de voorbije jaren. Na dertig speeldagen krijgen we ‘Champions Play-offs' en ‘Europa League Play-offs'.

De Pro League houdt er rekening mee dat als gevolg van een nieuwe coronapiek er wedstrijden uitgesteld moeten worden. Daarom plant het geen midweekspeeldagen. Op die momenten kunnen wedstrijden worden ingehaald. Het gevolg is dat de reguliere competitie een maand langer duurt, namelijk tot 16 april. 

Na de reguliere competitie speelt de top vier voor de landstitel en de Champions League-tickets. De nummers vijf tot en met acht strijden om een Europa League-ticket. De winnaar van die eindronde speelt tegen de laatste van de Champions Play-Off voor een Europa League-ticket. Speelde de bekerwinnaar de Champions Play-Off, dan gaat het laatste Europese ticket meteen naar de winnaar van de Europa League Play-offs.

Voor het nummer 9 tot en met 14 eindigt het seizoen na de reguliere competitie. Hetzelfde geldt voor de 16e en laatste in de stand. Die zakt rechtstreeks naar 1B. De nummer 15 speelt een barragewedstrijd tegen de tweede uit 1B. In 1B worden de finalewedstrijden geschrapt. De promovendus wordt de club die na 28 wedstrijden bovenaan staat. 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum