Alle geloof in Dimata, Roofe mag weg bij goed bod

WOENSDAG, 8 JULI 2020, 20:20 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES Landry Dimata moet komend seizoen de hoofdaanvaller worden van Anderlecht. Volgens Sport/Voetbalmagazine gelooft iedereen binnen de club volop in de uit blessure terugkerende spits. Kemar Roofe mag bij een goed bod de club verlaten.

Anderhalf jaar is het geleden dat Dimata nog een wedstrijd speelde, maar nu lijkt hij helemaal terug. Zaterdag maakte hij minuten in de oefenwedstrijd tegen Charleroi en op foto's zien we een spits die de voorbije maanden veel in het krachthonk zat. "Heel Anderlecht lijkt in Dimata te geloven", schrijft Sport/Voetbalmagazine vandaag.

In de schaduw van Dimata kan jeugdproduct Antoine Colassin verder rijpen. De 19-jarige aanvaller verraste vorig seizoen door uit het niets drie keer te scoren in vier wedstrijden. Toen viel ook hij uit met een blessure.

De derde centrumspits in de A-kern van Anderlecht is Kemar Roofe. "Hij mag vertrekken als er een aantrekkelijk bod binnenkomt", weet Sport/Voetbalmagazine. Wat uiteraard niet wil zeggen dat hij weg moét. Maar als een geïnteresseerde club meer wil betalen dat wat Anderlecht vorig jaar aan Leeds gaf, is paars-wit bereid hem te laten gaan. Ook Roofe miste grote delen van vorig seizoen wegens blessures.

Gezien het recente blessureverleden van de drie genoemde spitsen, zou het echter geen overbodige luxe zijn hen alle drie te houden.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum