Nieuwe voetbalkalender kan vuilbak in

DONDERDAG, 9 JULI 2020, 09:22 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE De kans is erg klein dat op 8 augustus de nieuwe voetbalcompetitie kan starten zoals ze gisteren werd voorgesteld. Het BAS oordeelt dat Waasland-Beveren onrechtmatig degradeert. Er liggen nu twee opties voor de hand: de 30e speeldag alsnog afwerken of een competitie met 18 ploegen.

Het BAS verklaart de beslissing van de Pro League om Waasland-Beveren te laten degraderen omdat het na 29 speeldagen laatste stond, nietig. Het BAS struikelt  over het feit dat de competitie in 1A wel werd stopgezet en die in 1B niet. OH Leuven en Beerschot moeten wel nog hun promotiefinale afwerken.

De beslissing van het BAS heeft verregaande gevolgen. Drie opties liggen nu voor de hand: de laatste speeldag van vorig seizoen alsnog afwerken zodat Waasland-Beveren (of Oostende) sportief kan zakken, een competitie met 18 ploegen (dus met Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot) of een nietigverklaring van het voorbije seizoen en het nieuwe starten met dezelfde 16 clubs.

Het is nu uitkijken naar een reactie van de Pro League. Die wordt later vandaag verwacht. Om 14.30 uur komt de raad van bestuur samen in spoedberaad. Volgens Het Nieuwsblad is de kans klein dat de nieuwe competitie op 8 augustus zal kunnen starten. De algemene vergadering van de Pro League moet een nieuwe beslissing nemen en dat kan ten vroegste op 23 juli. Want een algemene vergadering kan pas plaatsvinden twee weken na samenroeping.

Wordt vervolgd ...

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum