Anderlecht-opleiding bij tien beste van laatste tien jaar

VRIJDAG, 10 JULI 2020, 21:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De website Football Talent Scout maakte een top 15 op van de clubs die de voorbije tien jaar de beste jeugdopleiding hadden. Anderlecht prijkt op een mooie negende plaats. Football Talent Scout keek zowel naar de kwaliteit als de kwantiteit van de voortgebrachte spelers.

Football Talent Scout nam spelers in rekening die geboren zijn na 1990, voor hun 18e verjaardag bij de club kwamen, minstens drie jaar bij de club speelden voor hun 20e verjaardag en bij de club debuteerden in het profvoetbal.

Benfica Lissabon staat op de eerste plaats. Op plaats twee en drie volgen Lyon en PSG. Atletico Madrid en Ajax vervolledigen de top vijf. Daarna vinden we Barcelona, Manchester United, Real Madrid en ... Anderlecht.

Football Talent Scout lijst volgende namen op als vruchten van de Anderlecht-opleiding: de broers Lukaku, Praet, Tielemans, Lukebakio, Dendoncker, Mangala, Verschaeren, Bornauw, Januzaj, Doku, Mertens, Saelemaekers, Sambi Lokonga, Kana, Sardella, Bastien, Faes, Leya Iseka, Amuzu, Colassin en Svilar. Sta ons wel toe op te merken dat Mangala, Januzaj en Mertens niet bij Anderlecht debuteerden in het profvoetbal.

Plaatsen tien tot vijftien in de lijst gaan naar Chelsea, Valencia, Stuttgart, Atletic Bilbao, Lens en Sporting Lissabon.



anderlecht-online forum