Liveverslag van de eerste oefenmatch tegen STVV (2-0)

ZATERDAG, 11 JULI 2020, 12:11 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt vandaag om 12u een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen STVV. Anderlecht-online brengt jullie een kort maar exclusief verslag van de partij. Aan de rust stond het alvast 1-0 voor Anderlecht, een verdiende voorsprong. Paars wit dwong vooral veel corners af maar zette de bezoekende doelman amper aan het werk. De goal kwam na 34 minuten tot stand met een voorzet vanop links die in doel werd gedevieerd. In de tweede helft kopte Kompany de 2-0 binnen.

Fase per fase:
5' : corner voor Anderlecht, maar die wordt weg gebokst door de keeper van STVV
10' : dieptepas van STVV waarop de paars-witte doelman te laat komt. Gelukkig genoeg kan de bal worden gerecupereerd door de verdediging.
15' : vrije trap voor Anderlecht na een fout op Amuzu, maar die levert niets op
25' : Anderlecht heeft controle en kan af en toe eens dreigen, maar de bezoekende keeper houdt stand.
27' : corner voor Anderlecht, die niets oplevert
29' : Anderlecht zet nu stevig druk op de bal en recupereert. Het resulteert in een schot vanop 25m. De keeper van STVV tikt de bal van onder de lat weg.
30’ : corner voor Anderlecht, zonder resultaat
34' : 1-0 voor Anderlecht! Na een voorzet vanop links wordt de bal in doel verwerkt.
37' : corner voor Anderlecht, zonder resultaat
39' : Anderlecht onderneemt een poging vanop de middenstip om de doelman van STVV te lobben. De bal valt 2 meter naast de goal.
43' : corner voor Anderlecht na een actie op links. De bal wordt afgeweerd wat resulteert in een schot vanop 25m. De bal gaat naast.
45' : rust

0' : aftrap van de tweede helft, die slechts een kwartier zal duren (60 minuten in het totaal).
11' : nieuwe corner voor Anderlecht en de bal gaat binnen: 2-0. Kompany kopt binnen in in de kleine rechthoek.
13' : corner voor STVV, maar die levert niets op. De tegenaanval lijkt gevaarlijk te gaan worden als Dimata (?) meerdere tegenstanders uitschakelt. Hij wordt echter op het laatste moment afgestopt.
15’ : einde.

Basisopstelling : Hendrik Van Crombrugge, Anouar Ait El Hadj, Vincent Kompany, Hannes Delcroix, Killian Sardella, Sambi Lokonga, Peter Zulj, Michel Vlap, Kemar Roofe, Jeremy Doku & Francis Amuzu.