Liveverslag: Anderlecht wint ook 2e oefenmatch tegen STVV: 1-0

ZATERDAG, 11 JULI 2020, 13:54 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht won zopas de eerste match tegen Sint-Truiden met 2-0, maar het speelt ook een tweede keer tegen de Kanaries. De partij is niet toegankelijk voor fans of pers, maar één van onze medewerkers volgt de partij vanop het balkon van zijn appartement. We hebben alvast de basisopstelling voor de tweede partij: T. Wellenreuther, S.Dewaele, O.Vranjes, E.Cobbaut, E.Kayembe, M.Kana (C), A.Trebel, Y.Verschaeren, Z.Bakkali, A.Colassin, I.Takidine

Fase per fase:
0' : Aftrap.
1' : Kana is aanvoerder.
8' : STVV heeft nu meer balbezit dan in de eerste wedstrijd. Het bevindt zich meer op de Anderlechtse helft.
11' : Goede vrije trap van Anderlecht vanop links, maar het levert niks op.
15' : Kans voor STVV.
20' : De match ligt helemaal in balans. Er valt voorlopig weinig te beleven.
22' : Corner in het voordeel van Anderlecht na een lange bal. De corner wordt afgeweerd, maar twee pogingen vanop afstanden geven de bezoekende doelman toch wat kopzorgen.
24' : Uitbraak over de flank en een voorzet naar de tweede paal. De verdediging kan ontzetten.
26' : Andermaal een paars-witte uitbraak over de flank. Deze keer komt het wel tot een kans, maar de doelman stopt de poging.
29' : Goede vrije trap voor Anderlecht maar het schot gaat naast.
30' : Wissel: Dimata in, Colassin out.
35' : Anderlecht speelt nu toch dominanter dan bij het begin. Er wordt hoger druk gezet en er is meer balbezit.
37' : Voorzet vanop rechts deze keer. De bal komt aan de tweede paal, maar er wordt te lang getalmd en het balbezit gaat verloren, zonder kans.
44' : Een paars-witte aanval overheen de twee flanken eindigt met een redding van de doelman. Vooralsnog wil de bal er niet in.
45' : 0-0 aan de rust.

De wedstrijd begon in balans, maar na 20 minuten nam de thuisploeg de touwtjes resoluut in handen. Het resulteerde in een aantal gevaarlijke standjes voor het doel van STVV, maar een goal kon Anderlecht er niet uit puren. We gaan de rust in met een 0-0 tussenstand.

0' : Start tweede helft (de wedstrijd duurt slechts 60 minuten)
2' : 1-0! Goal na een uitbraak van Gerkens op links die de bal voorbrengt. Dimata's poging strandt op de paal, maar Tadikine is goed gevolgd om de 1-0 tegen de netten te duwen.
5' : Corner voor de Limburgers, die voor het eerst in de tweede helft de neus aan het venster steken. De paars-witte verdediging kan wegwerken zonder problemen.
9' : Anderlecht ontsnapt! STVV komt opzetten en ei zo na valt de gelijkmaker na een enorme kans.
15': Einde wedstrijd. Anderlecht wint ook de tweede oefenmatch, deze keer met 1-0.