Anderlecht wil Govea voor Gerkens

MAANDAG, 13 JULI 2020, 08:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Nu Armin Gigovic (Helsingborg) te duur is, richt Anderlecht het vizier op andere verdedigende middenvelders. Sportief verantwoordelijke Peter Verbeke is onder meer uitgekomen bij Omar Govea van Zulte Waregem. Volgens Het Nieuwsblad stelde hij Essevee zelfs al een ruil met Pieter Gerkens voor.

De intussen 24-jarige Mexicaan Govea maakte drie seizoenen geleden indruk bij Moeskroen. Hij kwam toen onder meer in beeld bij Anderlecht. Een jaartje Antwerp werd niet echt een succes, maar vorig seizoen bij Zulte Waregem groeide Govea weer naar zijn beste vorm toe. Competitie en beker samen scoorde hij vijf keer in 24 wedstrijden en gaf hij twee assists. 

Govea heeft bij Zulte Waregem nog een contract voor twee jaar met optie voor een derde. Dus zoekt Anderlecht oplossingen om hem zo goedkoop mogelijk te strikken. Gerkens in de deal betrekken, is een optie. De 24-jarige Limburger wil meer spelen en Anderlecht staat niet weigerachtig tegenover een vertrek. Het salaris van Gerkens (500.000 euro per jaar) kan wel een struikelblok vormen voor Zulte Waregem.

Naast Anderlecht toont ook Club Deportivo Guadalajara (ook bekend als Chivas) uit Govea's vaderland Mexico interesse.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.