Wullaert: "Geen stap terug, wel een kans"

DINSDAG, 28 JULI 2020, 20:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES Vanmiddag werd Tessa Wullaert voorgesteld als nieuwste aanwinst van de Anderlecht-dames. De Red Flame komt van de Engelse topclub Manchester City. "Ik ben fier voor Anderlecht te mogen voetballen. Ik ben positief verrast door de visie van de sportieve leiding om het vrouwenvoetbal in België verder te ontwikkelen", vertelde ze.

"Anderlecht meent het goed met het vrouwenvoetbal. Ik beschouw deze stap niet als een stap terug, maar als een kans. De helft van de nationale ploeg speelt hier. We hebben een supersterke ploeg", aldus Wullaert. "Ik zal er alles aan doen om onze doelstellingen te halen, op en naast het veld."

Wullaert hoopt bij Anderlecht ook het voetbalplezier terug te vinden. Bij Manchester City genoot ze niet de vrijheid die ze graag heeft. "Hier kan ik weer wekelijks voetballen en op mijn beste positie spelen. Bij City mocht ik niet dribbelen. In zo'n regime kan ik niet presteren."

Hoe lang Wullaert haar lot aan Anderlecht verbonden heeft, is onbekend. De 27-jarige West-Vlaamse geniet ervan om terug in België te voetballen en samen te wonen met haar vriend. "Misschien trek ik na Anderlecht weer naar het buitenland, maar we zien wel wat er op me afkomt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.