Gatz volgt Steegen op als perswoordvoerder

MAANDAG, 3 AUGUSTUS 2020, 12:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Na meer dan tien jaar zet David Steegen (foto) een stap opzij als persverantwoordelijke van Anderlecht. Steegen zal zich voortaan bezighouden met het versterken van de Brusselse verankering van de club. De 27-jarige Jan Gatz volgt Steegen op als woordvoerder.

Steegen kwam in 2009 in dienst bij Anderlecht als hoofd van de communicatie-afdeling. In die hoedanigheid nam hij ook de perscontacten voor zijn rekening. In november 2018 gaf hij een eerste keer de fakkel als persverantwoordelijke door aan Marie Verbeke. Steegen kreeg toen de functie van Public Affairs Manager. Hij moest de contacten met de politiek, fans, tv-zenders en andere partners uitbouwen. Toen Verbeke amper een jaar later weer vertrok, nam Steegen ook zijn oude taken weer op.

Nu geeft Steegen voor een tweede keer de fakkel door. De 27-jarige Jan Gatz zal vanaf donderdag instaan voor de perscontacten en als woordvoerder van de club optreden. Gatz studeerde aan de VUB, liep in 2015 drie maanden stage bij Anderlecht en was de voorbije drie jaar woordvoerder bij Actiris, de Brusselse arbeidsbemiddelaar. Hij is een geboren en getogen Brusselaar en is de zoon van politicus Sven Gatz.

Steegen verlaat Anderlecht niet. "Steegen zal als Head of Public Affairs samenwerkingen aangaan met lokale en gewestelijk partners om de sportieve, sociale en culturele verantwoordelijkheid van Anderlecht verder te ontwikkelen in de hoofdstad", zo klinkt het in de persmededeling.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.