Officieel: Bundu tekent voor 4 jaar bij Anderlecht

VRIJDAG, 7 AUGUSTUS 2020, 11:04 - KDB2000
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel. Mustapha Bundu heeft voor 4 seizoenen bij Anderlecht getekend. De Sierra Leoner komt over van het Deense Aarhus GF voor een transfersom van om en bij de 3 miljoen euro, een recordbedrag voor de Deense nummer 3 van vorig seizoen.

Mustupha Bundu, 23 jaar oud, heeft voor 4 jaar bij Anderlecht getekend. Bundu is na Wellenreuther, Takidine, Luckassen, Mykhaylichenko en Tau de zesde Brusselse aanwinst. De Sierra Leoner moet voor meer aanvallende dreiging en doelpunten zorgen, iets dat gedurende de voorbereiding ontbrak. De aanvaller zal komend seizoen met het rugnummer 19 spelen. Of hij zondag op Kv Mechelen al te zien zal zijn, is nog niet zeker. 

“Bundu is een spelersprofiel dat we nog niet hadden in onze kern. Hij is aanvallend polyvalent, maar in de eerste plaats een flankspeler. Als flankspeler koppelt hij snelheid aan fysieke kracht. Hij zoekt graag de diepte op zonder bal. Zijn komst zal zorgen voor extra concurrentie en dat is absoluut noodzakelijk in een topclub.", vertelt Peter Verbeke, sportief directeur van RSC Anderlecht.

"RSC Anderlecht is een grote club. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn nieuwe ploegmaats en de trainersstaf. Hier kan ik me verder ontwikkelen en mijn steentje bijdragen aan het aanvallende voetbal dat Anderlecht brengt", vertelt een fiere Mustapha Bundu.

"Het is met trots en vreugde dat we hem nu de kans zien krijgen in een club zo groot als Anderlecht, waar ik denk dat hij het goed gaat doen", zegt Peter Christiansen van Aarhus GF.

Bron: RSCA
Aarhus GFanderlecht-online forum