"Stroeykens, Debast en Duranville worden nog beter"

ZATERDAG, 8 AUGUSTUS 2020, 11:21 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD De jeugd is en blijft het paradepaardje van het nieuwe Anderlecht. Heel wat jonkies maken al deel uit van de A-kern en de volgende generatie wordt klaargestoomd. Sportief verantwoordelijke Peter Verbeke verwacht er veel van.

Anderlecht zag deze zomer toptalent Romeo Lavia naar Manchester City vertrekken, maar de goudmijn is niet uitgeput. "Wij hebben nu al een plan voor jonkies als Stroeykens, Debast en Duranville, die nog beter zullen zijn dan de huidige generatie", vertelt Verbeke in Het Nieuwsblad.

Mario Stroeykens (foto) is een grote en sterke aanvaller die in september 16 jaar wordt. Hij zal dit seizoen bij de U21 spelen. In september vorig jaar, op zijn 15e verjaardag, tekende hij zijn eerste profcontract bij Anderlecht.

Zeno Debast is wordt in oktober 17 jaar en ook hij tekende al een profcontract. Debast is een centrale verdediger die al mocht proeven van trainingen met de A-kern. In april verschenen berichten over interesse van Inter Milaan.

Julien Duranville is de jongste van de drie. Hij is één van de grootste talenten van de lichting van 2006. Vorig seizoen werd de flankspeler op de prestigieuze U13 Cup van Bassevelde uitgeroepen tot beste speler.

Een jeugdspeler die Verbeke niet noemt, maar waar Anderlecht ook heel veel van verwacht is Rayane Bounida. De 14-jarige geldt als één van de grootste talenten ooit bij paars-wit. Hem houden wordt de uitdaging voor de komende jaren.

Ook centrale verdediger Ethan Butera geldt als een groot talent. Vorig seizoen speelde hij als 13-jarige al enkele keren mee met de U16 en dat deed hij voortreffelijk. Ethan is de zoon van Jonathan Butera, rond de eeuwwisseling prof in eerste klasse bij RWDM.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum