Dimata: "Nooit gedacht aan einde carrière"

ZONDAG, 9 AUGUSTUS 2020, 23:38 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Na bijna twintig maanden mag Landry Dimata zich weer voetballer noemen. Tegen KV Mechelen speelde hij een uur. "Het was een dag vol emotie", zo vertelde hij na afloop. "Het deed zo veel deugd om weer op het veld te staan."

"Ik ben heel tevreden", vertelde Dimata na de wedstrijd bij RTBF. "Het was een dag vol emotie vandaag, maar het deed zo veel deugd om weer op het veld te staan. Ik kom van erg ver en heb enorm hard moeten werken om er weer te staan. Gelukkig hebben mijn familie en de club me altijd gesteund. Ze gaven we de tijd om terug te keren en zelfs vandaag doen we de dingen stap voor stap. 

Het voorbije anderhalf jaar werd luidop getwijfeld of Dimata ooit nog op een voetbalveld zou staan. Zijn rentree werd steeds uitgesteld en de stilte rond zijn blessure baarde zorgen. "Zelf heb ik nooit geloofd dat mijn carrière erop zat", aldus Dimata. "Ik heb getwijfeld, dat is waar, want het duurde lang. Maar de steun die ik kreeg, hielp mij. Je moet goed omringd zijn om zo'n periode door te komen."

Vandaag speelde Dimata een uur. Waarop hoopt hij dit seizoen? "Ik bekijk dag per dag, wedstrijd per wedstrijd. Ik mag me niet vastpinnen op te veel doelen. Dat zou niet goed zijn."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum