Luckassen: "Balen dat we nul niet houden"

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2020, 07:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen STVV stond Derrick Luckassen op de persconferentie de pers te woord. De Nederlander baalde over het late tegendoelpunt. "Wat er mis ging, weet ik niet. Ik zag de beelden nog niet terug", aldus de verdediger. "Maar het is zuur dat we dat doelpunt incasseren."

Het openingsdoelpunt was voor Luckassen een belangrijk moment in de wedstrijd. "Daarna waren we wat vrijer in ons doen en laten. Dat gaf ons een boost en we durfden meer. Daarvoor was het tempo te laag. We moesten de bal sneller laten rondgaan en STVV kapotspelen. Maar na de goal van Bogdan was de wedstrijd gespeeld."

Vorige week gaf Anderlecht de zege uit handen door té veel te willen uitvoetballen. Coach Frank Vercauteren had zijn defensie nu de opdracht gegeven om niet te gevaarlijk te spelen. "We willen natuurlijk voetballen, maar soms kunnen we daarin overdrijven."

Toch werd het ook nu even warm toen STVV enkele minuten voor tijd 2-1 maakte. Wat liep er mis? "Ik heb het nog niet terug gezien, maar er ging inderdaad wat mis. Voor ons als verdediging is het een domper. Na die 2-0 zeiden we nog tegen elkaar om alles dicht te houden en geen doelpunten tegen te krijgen. Het is dan ook zuur dat we die goal incasseren. We willen elke wedstrijd de nul houden. We dachten niet dat de zege al binnen was. We hadden nog steeds de focus om de nul te houden. Het is balen dat het niet gelukt is."

Aan de zijde van Luckassen vierde Bogdan Mykhaylichenko zijn debuut met een doelpunt. "Hij speelde goed", stelt Luckassen. "We spelen anders dan wat hij gewoon was. Hij leverde een goede prestatie en daar zijn we als spelergroep blij mee. Als je eerste wedstrijd goed is en je scoort, dan zit je er meteen goed in. We zijn blij voor hem."



anderlecht-online forum