"Spelers die zich tonen, moet je opstellen"

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2020, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de persconferentie na de partij tegen STVV kreeg Frank Vercauteren voornamelijk vragen over de wissels die hij doorvoerde aan de basiself en de basisplaats van Adrien Trebel. De persconferentie begon meteen met vragen van de aanwezige journalisten. Hieronder leest u de vragen en de antwoorden van Vercauteren.

Op welke basis heb je de drie wijzigingen aan de basiself doorgevoerd?
"Spelers sparen krediet op als ze goed presteren en als ze een bepaalde efficiëntie, belang of andere waarde hebben voor de ploeg. Je moet niet elke week veranderen. Het kan gebeuren dat er eens een mindere wedstrijd tussen zit. Maar als er een paar mindere wedstrijden komen en er zijn andere jongens die op training en in de oefenwedstrijden tonen dat ze de concurrentiestrijd aangaan, dan moet je ze opstellen."

"Het is moeilijk voor sommigen om te begrijpen dat ze de ene week in de basis staan en de andere week in de tribune zitten. Maar hebben een team van 32 spelers en ook de spelers die in de tribune zitten maken daar deel van uit. Dat heb ik de spelers ook gezegd. Vandaag en morgen is het zo, maar overmorgen kan de situatie anders zijn. Iedereen moet daarvoor vechten. Ik heb het liever zo dan dat ik elf spelers heb en geen keuzes kan maken. Dus wie speelde, heeft dat afgedwongen en verdiend."

De nieuwkomers scoren, Dimata en Trebel haalden niveau: dat zijn positieve zaken.
"Dat is mooi voor hen en een beloning. We moeten een bepaald niveau halen en ik denk niet dat we dat al gehaald hebben. We moeten beter worden. Vandaag is het goed, maar morgen moeten we ons opnieuw in vraag stellen en de lat hoger leggen. Op een aantal vlakken hebben we nog wat werk en kan het beter."

Voelde je dat de ploeg of Dimata nood had aan een speler als Trebel?
"We proberen wel om linken te creëren tussen spelers. Dat was de laatste weken ook één van de werkpunten. Eigenlijk moet je die linken hebben met iedereen. Voor mij is Trebel een speler als alle anderen. Voor mij is het duidelijk: als hij klaar is en kan bijbrengen wat de ploeg nodig heeft, dan zie ik niet in waarom ik hem niet zou gebruiken."

Ga je het bestuur nu vragen om Trebel te houden of verandert deze wedstrijd zijn situatie niet?
"Ten eerste is de samenstelling van de kern een gezamenlijke zaak. Ten tweede is dat interne keuken en blijft dat tussen vier muren. Al weet ik dat in deze wereld de muren soms ogen, oren en een mond hebben."

De hele wedstrijd geeft Anderlecht geen kans weg, maar op het einde slikt de ploeg toch een tegengoal. Hoe zwaar til je daar aan?
"Ik til er nu niet zwaar aan omdat het geen gevolgen heeft. In het andere gaval dan hadden we wat werkpunten. Je moet de volle negentig minuten op dezelfde manier benaderen. Je moet druk blijven zetten, zeker tegen tien. Daar gingen we even de mist in. Gelukkig bleef het zonder gevolgen en konden we het snel rechtzetten. Maar we hadden niet meer de intensiteit en agressiviteit, mentaal en fysiek om het STVV moeilijk te maken. Omdat het geen gevolgen had, til ik er niet zo zwaar aan, maar we moeten het vermijden."

Is iemand als Mykhaylichenko een profiel dat je miste als linksback?
"Iemand die goed verdedigt, alle duels wint, kan scoren en voorzetten geeft: dat zijn de profielen die we zoeken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.