Bestuur dwong Kompany te kiezen: speler of trainer

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2020, 14:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De middagjournaals op VRT en VTM gingen uiteraard dieper in op de aanstelling van Vincent Kompany tot coach van Anderlecht. Het opvallend coachen van Kompany tijdens zijn inactiviteit de voorbije weken en vooral vorige week is de trigger gebleken. "Vijf dagen geleden besliste Kompany om voor het trainerschap te gaan."

"Het was de bedoeling om dit seizoen te werken zoals vorig seizoen met Frank Vercauteren als hoofdtrainer en Kompany als speler nog een jaar in de leer. Kompany wilde na het seizoen nog een keer schitteren op het EK", vertelt Peter Vandenbempt op VRT. "Plots was er die blessure in de voorbereiding en begon Kompany voor de ogen van iedereen heel actief te coachen. Hij zette Vercauteren in de schaduw. Enkele weken geleden was er daarover een duidelijk gesprek waarin de rolverdeling van vorig seizoen nog eens werd bevestigd. Maar blijkbaar was het sterker dan hemzelf en is Kompany zich tijdens de week steeds weer beginnen moeien. Dat zorgde ervoor dat de spanningen opliepen."

De druppel was echter de partij op KV Mechelen vorige week, weet Jarno Bertho van VTM. "Kompany was vanuit de tribune heel actief aan het coachen. Na die wedstrijd kwam het tot een aanvaring tussen het bestuur en Kompany. Het bestuur zei 'Vorig jaar waren er zo veel vragen en problemen omdat het onduidelijk was wie nu hoofdcoach was. Zelfs onze licentie stond erdoor op het spel. Je gaat moeten kiezen: speler of trainer.' Vijf dagen geleden heeft Kompany dan beslist om voor het trainerschap te gaan."

"Toen Kompany aangaf dat hij klaar was om te stoppen als speler en de rol van hoofdcoach op te nemen, koos de club voor hem en dus moet Vercauteren vertrekken", vat Vandenbempt de gebeurtenissen van de voorbije week kort samen.



anderlecht-online forum