Coach Kompany geen probleem meer voor licentiecommissie

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2020, 14:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voor Anderlecht de beslissing nam om Vincent Kompany aan te stellen als coach, stak het zijn licht op bij de licentiecommissie. Vorig seizoen zorgde het vermeende trainerschap van Kompany voor heel wat problemen rond de licentie. Maar nu zette de licentiemanager het licht op groen.

Kompany schreef zich vrijdag in voor de volgende UEFA Pro-cursus. Die start in januari. Op drie maanden tijd zijn er drie bijeenkomsten en hij moet een buitenlandse stage volgen. Zodra een coach zich inschrijft voor deze cursus, mag hij in de hoogste afdeling coachen op voorwaarde dat minstens één assistent al UEFA Pro-diploma heeft. Anderlecht heeft er twee, namelijk Jonas De Roeck en Nicolas Frutos. 

De KBVB ontving vorige week van de Engelse voetbalbond de bevestiging dat Kompany daar zijn trainerstraject tot UEFA A heeft afgelegd. De Engelsen gaven Kompany groen licht om zijn opleiding tot coach in Belgoë af te maken.

"De Voetbalbond verzekerde Anderlecht dat ze helemaal in orde zijn met de licentievoorwaarden", stelde Peter Vandenbempt in Het Journaal op VRT.



anderlecht-online forum