"Een wederopstanding vraagt tijd, maar een titel komt er"

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2020, 17:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Toen Vincent Kompany vorig jaar bij de club kwam wist hij dat RSC Anderlecht niet op het goede spoor zat, alleen was dat verder weg dan hij gedacht had. Als hij de fakkel doorgeeft aan een andere trainer is het de bedoeling dat die een gezonde stevige club in handen krijgt. 

"We moeten eerlijk zijn, toen ik hier aankwam dachten we allemaal wel dat het zou lukken. Maar we hebben ons daar een beetje op miskeken, de club zat veel dieper dan we allemaal dachten, ik ben daar eerlijk in. Vooral de financiële kant en dan vooral de uitgaven was een groot probleem. Het was niet voldoende om de ziel en het DNA terug te geven. Er was een wederopstanding nodig, en dan nog eentje die kan tellen".

"Mijn doel is nu dat als ik de fakkel doorgeef aan een andere trainer dat die een betere club in handen krijg dan ik. Het moet duidelijk zijn dat we verder staan dan voorheen. De identiteit van de club moet terug zijn en ook duidelijk afgetekend zijn. De trainer na mij zal zich daar moeten kunnen in vinden, hij zal nooit met vijf achterin spelen of met lange ballen werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.