Amerikaanse spits Ebobisse is derde optie

WOENSDAG, 19 AUGUSTUS 2020, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Anderlecht drie topkandidaten voor de vacature van nieuwe spits. Lukas Nmecha (Manchester City) en Emmanuel Arokodare (Valmiera) kenden we al. De derde naam is die van Jeremy Ebobisse.

Ebobisse is een 23-jarige spits die uitkomt voor Portland Timbers in de Amerikaanse competitie. De Amerikaan van Franse origine is een wendbare aanvaller die graag de diepte in duikt. Anderlecht scoutte hem en hij kreeg positieve rapporten. Ook Antwerp en Heerenveen hebben hem op hun lijstje staan, zo klinkt het.

In het seizoen 2019 scoorde Ebobisse elf keer in 35 wedstrijden. Tijdens de voorbjie MLS is Back-campagne in juli en begin augustus scoorde hij er vier in zeven matchen. In januari 2019 speelde Ebobisse ook al één keer voor de Amerikaanse nationale ploeg.

Transfermarkt schat de marktwaarde van Ebobisse op 800.000 euro. Hoe lang zijn contract bij Portland nog loopt, weet de website niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.