Doku: "Gewerkt aan mijn efficiëntie"

WOENSDAG, 19 AUGUSTUS 2020, 22:46 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jérémy Doku is gegroeid tegenover vorig jaar. De flankaanvaller voelt dan ook veel vertrouwen en geeft aan dat hij meer verantwoordelijkheden gekregen heeft. Hij beseft dat hij zich niet meer kan verschuilen achter zijn jonge leeftijd, "anders vlieg ik op de bank", klinkt het.

Zijn passage als bankzitter vorig jaar heeft hem aan het denken gezet: "Mijn efficiëntie moest beter en ik heb daaraan gewerkt. Mooie bewegingen zijn niet alles; doeltreffendheid is belangrijker", klinkt het bij de speler die meteen ook aangeeft dat de linkerflank zijn voorkeur heeft.

Het had echter niet veel gescheeld of Doku was weg geweest: "Liverpool drong aan op een transfer, maar ik heb voor Anderlecht gekozen." Voor Doku was het eenvoudig: "Als Liverpool me op 15 jarige leeftijd wou, dan zullen ze me nog steeds willen op latere leeftijd als ik slaag bij paars-wit." Volgens de winger waren ook Arsenal en Ajax geïnteresseerd.

Met betrekking tot de nationale ploeg, heeft Doku echter nog niet gekozen. Zowel Ghana al België behoren tot de mogelijkheden. Ghana riep hem zelfs al eens op, maar Doku weigerde. "In de daarop volgende discussie met de bondscoach van Ghana heb ik hem duidelijk gemaakt dat ik tijd nodig heb om de juiste keuze te kunnen maken", besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.