Fofana en Anderlecht: een mooi staaltje fake news

DONDERDAG, 20 AUGUSTUS 2020, 16:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Verschillende websites en Twitter-accounts linken momenteel Mamadou Fofana aan Anderlecht. Enig bronnenonderzoek zou hen leren dat hier hoegenaamd niets van klopt. 

Gisteren plaatste de website Voetbalprimeur een eigen, we onderstrepen 'eigen', denkoefening online over hoe Anderlecht het stoppen van Vincent Kompany als speler kan opvangen. De website schuift interne oplossingen naar voor, maar noemt ook de naam van enkele in hun ogen, en hier onderljinen we 'in hun ogen', potentiële nieuwkomers. Eén van die namen is die van Mamadou Fofana van Metz.

Het bericht in kwestie werd ook gelezen bij onze zuiderburen. Helaas is niet iedereen even bedreven in 'begrijpend lezen', nochtans een onderdeel van onze taallessen in de basis- en middelbare school. Dus maakten sommige Twitteraars ervan dat Anderlecht interesse heeft in Fofana. En eens de bal aan het rollen gaat ...

2,5 jaar geleden, toen Fofana nog in Turkije speelde, werd hij al eens gelinkt aan Anderlecht. Maar het is niet omdat het toen zo was, dat het nu weer zo is. Intussen is er, zeker bij Anderlecht, heel wat veranderd. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.