Van Eetvelt: "Al contact opgenomen met burgemeester"

VRIJDAG, 21 AUGUSTUS 2020, 09:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht werkte al langer een protocol uit om een beperkt aantal toeschouwers in het Lotto Park toe te laten. Het nam al contact op met de burgemeester van Anderlecht om vanaf september dat in voegen te laten gaan maar concrete beslissingen zijn er nog niet.

"In ons scenario, waarin rekening wordt gehouden met alle veiligheidseisen, zouden we tot 4.600 toeschouwers kunnen toelaten in ons stadion," zegt Karel Van Eetvelt bij Radio 1.

Bedoeling is om de abonnees beurtelings een thuiswedstrijd te laten bijwonen, dat zou neerkomen op 1 van de 3 thuiswedstrijden "We geven de voorkeur aan onze trouwste fans. We hebben regels opgesteld waarbij abonnees een op drie thuiswedstrijden zouden kunnen bezoeken. Ook in het stadion moeten de supporters hun mondmasker aanhouden."

Winst zal de club er niet mee maken, maar liever een vijfde gevuld dan niet gevuld "Het blijft voor ons hoe dan ook verliesmakend om zo te moeten werken, maar we zouden al minder verlies lijden dan wanneer we volledig achter gesloten deuren spelen. En supporters in het stadion zorgen altijd voor meer sfeer."



anderlecht-online forum