"Stress? Ik heb er vooral zin in"

ZATERDAG, 22 AUGUSTUS 2020, 08:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De wekelijkse persbabbel naar aanleiding van een wedstrijd, ook dat is nu de taak van Vincent Kompany. Hoe hij toeleeft naar zijn eerste wedstrijd als trainer? Het is eerder een déja-vu gevoel: "Ik moet opnieuw alles bewijzen, net zoals ik op 17-jarige leeftijd prof werd."

Zondag staat Kompany dus aan zijn vuurdoop als trainer. Stress heeft hij naar eigen zeggen niet al beseft hij dat opnieuw alles moet bewijzen. "Maar ik heb me grondig voorbereid en dat helpt ook. Mijn kledingkeuze ? Daar heb ik eigenlijk nog niet echt bij stilgestaan maar het zal waarschijnlijk geen training zijn".

Adrien Trebel

Natuurlijk kreeg de kersverse coach de vraag of we zondag Adrien Trebel aan de aftrap mogen verwachten: "Als ik op iedereen individueel moet ingaan wordt het een lange persbabbel", hield Kompany eerst de boot af, "Maar hij heeft tegen STVV een goede wedstrijd gespeeld. Hou ook in gedachten dat het voor die wedstrijd al duidelijk was dat ik T1 zou worden". Een hint van Kompany die waarschijnlijk aangeeft dat de Fransman tegen Moeskroen aan de aftrap zal staan. Al is dat afwachten tot zondag.

Nagenoeg fitte kern

De nieuwe coach heeft alvast één voordeel, hij kan starten met een nagenoeg fitte kern. Dat was vorige seizoen al even anders toen de persbabbel vaak begon met een waslijst aan geblesseerden. "Op dat vlak loopt het goed, ook met de nieuwkomers. Lukas Nmecha is fit maar hij mist nog wedstrijdritme. Die tijd gaan we hem nu geven. Het vorige seizoen was niet ideaal voor hem maar ik verwacht veel van hem."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.