Foulon als volgende van generatie '99 naar topcompetitie

MAANDAG, 24 AUGUSTUS 2020, 20:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Daam Foulon (foto) zette vandaag zijn handtekening bij Benevento. Na een ommetje bij Waasland-Beveren maakt het jeugdproduct van Anderlecht zo een droomtransfer naar de Serie A. Foulon is de volgende van de Anderlecht-generatie van 1999 die doorstroomt naar de top.

De lichting van 1999 ontpopt zich tot de meest succesrijke die Anderlecht ooit gehad heeft. Heel wat jongens bestormen de top of mikken op een oerdegelijke profcarrière. Een overzicht. 

Mile Svilar trok drie jaar geleden naar Benfica. Hij werd er de jongste doelman ooit in de Champions League, maar kon zich nog niet opwerpen tot titularis. Toch gelooft Benfica in hem. Het wil de doelman deze zomer uitlenen en niet verkopen.

Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers braken door bij Anderlecht. Ze versierden toptransfers naar respectievelijk Keulen en AC Milan. Daar krijgen ze lovende commentaren.

Albert Sambi Lokonga en Francis Amuzu ontpopten zich tot vaste waarden bij Anderlecht, al zaten ze de voorbije twee matchen wel op de bank. Anderlecht liet hen echter mooie contractverlengingen tekenen en hoopt dat ze in de toekomst in de voetsporen treden van Bornauw en Saelemaekers. 

Mike Tresor Ndayishimiye verliet Neerpede twee jaar geleden zonder één wedstrijd in de A-kern. Via NEC in de Nederlandse tweede klasse versierde hij een transfer naar Willem II. Daar was hij vorig seizoen één van de smaakmakers. Standard bood deze zomer 2,5 miljoen euro voor hem en Gent zelfs vijf miljoen. Willem II wil hem pas laten gaan vanaf zeven miljoen euro. Atalanta en CSKA Moskou worden genoemd.

Een andere jongen die het voorbije seizoen indruk maakte in Nederland, is Franco Antonucci. Hij verliet Anderlecht op zijn zestiende voor Ajax. Daarna trok hij naar Monaco, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Volendam. Daar deed hij het zo goed dat Feyenoord 2,2 miljoen euro voor hem neertelde. Feyenoord zal hem komend seizoen wel nog aan Volendam verhuren.

Daam Foulonverliet Anderlecht in de winter van 2018 voor Waasland-Beveren. Daar zag hij meer kansen op eersteklassevoetbal. Na 48 wedstrijden trekt hij nu naar Benevento, nieuwkomer in de Serie A. Volgens de datagegevens waarop Benevento zich baseerde, behoorde Foulon bij de drie beste linksachters uit onze competitie.

Sieben Dewaele en Hannes Delcroix werken nog aan hun doorbraak bij Anderlecht. Delcroix is terug na een uitleenbeurt aan RKC, maar Kompany ziet in hem (nog) geen basismateriaal. Dewaele moet komend seizoen ervaring opdoen bij Heerenveen en hoopt in de toekomst de nieuwe nummer zes van Anderlecht te worden. 

Ook Lindon Selahi (basisspeler bij Twente), Milan Corryn (als veertig wedstrijden bij Trencin in Slovakije), Michiel De Looze (basisspeler bij Deinze in 1B) zijn op weg om een mooie carrière te maken. 

Tot slot vermelden we nog Arno Van Keilegom. KV Mechelen verhuurt hem dit seizoen aan Helmond Sport in de Nederlandse tweede klasse om ervaring op te doen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.