"VAR-interventie en rode kaart"

MAANDAG, 24 AUGUSTUS 2020, 20:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department van de Voetbalbond heeft tekst en uitleg gegeven over de tackle van Adrien Trebel gisteren tegen Moeskroen. Hun oordeel is dat de VAR moest tussenkomen en de scheidsrechter een rode kaart moest trekken.

"Het is een fout met hoge intensiteit, met de studs vooruit op de hiel/achillespees van de tegenstander. Deze overtreding brengt de veiligheid van de tegenstander in het gevaar", zo analyseert het Professional Refereeing Department de fase. "De VAR moet bij deze situatie een on field review aanbevelen en de scheidsrechter naar de beelden laten kijken. Het Referee Department verwacht voor deze fout een rode kaart voor ernstig gemeen spel en een VAR-interventie."

Scheidsrechter Wim Smet trok een gele kaart en de VAR kwam niet tussen. Anderlecht-coach Vincent Kompany erkende na afloop dat een rode kaart op zijn plaats was.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.