Doku en Dimata mogen zich Rode Duivel noemen

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2020, 13:17 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Bondscoach Roberto Martinez heeft maar liefst vijf speler van Anderlecht opgeroepen voor de komende interlands. Hendrik Van Crombrugge is een logische naam, maar ook Elias Cobbaut, Yari Verschaeren, Jeremy Doku en Landry Dimata mogen zich melden bij de nationale ploeg.

Voor Doku is het zijn eerste selectie voor de nationale A-ploeg. "Hij is een buitengewoon talent", vertelt Martinez. "Hij brengt iets wat heel belangrijk is in modern voetbal. Eén tegen één is hij erg sterk. Het wordt een speciale interlandperiode: spelers zijn nog op vakantie na het lange seizoen. Het is een goede opportuniteit voor ons om andere spelers aan het werk te zien."

Ook Dimata is er voor het eerst bij. Hij profiteert van de afwezigheid van Michy Batshuayi en Christian Benteke. "Hij heeft een specifek profiel. Het is dat profiel dat we zoeken als diepe spits. Hij speelde de voorbije weken, wat momenteel belangrijk is. Het is een goed moment voor hem om bij de groep te komen", aldus Martinez.

De Rode Duivels spelen begin september twee matchen in de Nations League. Zaterdag 5 september spelen de Belgen in Denemarken. Op dinsdag 8 september geven ze thuis IJsland partij.

 Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum