Colassin vervoegt drie ploegmaats bij nationale U21

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2020, 13:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Antoine Colassin is voor het eerst opgeroepen voor de nationale U21. Bondscoach Jacky Mathijssen riep ook Hannes Delcroix, Albert Sambi Lokonga en Francis Amuzu op. De Belgische U21 spelen op dinsdag 8 september een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd.

Mathijssen kent Colassin nog van bij de Belgische jeugdelftallen. Onder de Limburger scoorde Colassin drie keer in zes wedstrijden bij de U19. "Antoine heeft veel kwaliteiten. Zijn profiel bevalt me. Tijdens de vier à vijf trainingen die we hebben, zullen we zien of hij mag rekenen op een basisplaats."

Toen Mathijssen met Colassin werkte, was die laatste nog niet de diepe spits die hij vandaag is. "Toen ik met hem werkte bij de U19, zag ik bij hem enkele punten die ik belangrijk vind bij een diepe spits. Ik zeg niet dat hij een echte diepe spits was, maar hij kwam goed in de buurt. Het was voor hem kwestie van een keuze te maken. Op die leeftijd moet je kiezen waar je echt voor gaat. Ik had hierover ook gesprekken met mensen van Anderlecht. Ik ben blij dat zowel Anderlecht als ikzelf geloven dat de diepe spits zijn beste positie is. Tot nu toe bevestigt hij dat als hij speelt."

Nog acht spelers met Anderlecht-verleden

Ook heel wat spelers die hun opleiding bij Anderlecht kregen, maar nu elders spelen, zitten in de selectie: Mile Svilar (Benfica), Sebastiaan Bornauw (Keulen), Wout Faes (Reims), Mardochee Nzita (Perugia), Francesco Antonucci (Volendam), Orel Mangala (Stuttgart), Alexis Saelemaekers (AC Milan) en Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II).

De EK-campagne is voor de jonge Duivels halfweg. Ze leiden met zeven punten uit vier wedstrijden. Duitsland telt één punt en één wedstrijd minder. De eerste uit de poule van vijf landen mag naar het EK, net als de beste nummer twee en de winnaars van vier barragewedstrijden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.