Kompany: "Dimata niet opbranden"

VRIJDAG, 28 AUGUSTUS 2020, 20:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zo'n twintig minuten voor de aftrap van Oostende - Anderlecht blikt Vincent Kompany al even vooruit. De Anderlecht-coach vertelt waarom hij Dimata op de bank laat en geeft aan een boeiende wedstrijd te verwachten. "Oostende gaat hoog druk zetten. En wij gaan hetzelfde doen."

Kompany voert twee wissels door in zijn basiself. Vanwaar die keuze? "Achterin hebben we stabiliteit behouden, met dezelfde vier en Kana ervoor. Dat was goed. Voorin behouden we Ait El Hadj, Doku en Trebel", aldus Kompany.

"Dimata volgen we week per week en dag per dag op. Hij heeft ons al veel gegeven. Hij doet het goed, maar we willen hem niet opbranden. Als hij aangeeft rust nodig te hebben, dan is dat voor ons geen probleem. We hebben Colassin. Een jongen met een groot hart die staat te springen om speelkansen. Percy Tau liet zien in momenten die hij had dat hij bepalend kan zijn."

Extreem zijn

Tijdens zijn persconferentie woensdag strooide Kompany met lof naar zijn Oostendse collega Alexander Blessin. Verwacht Kompany dat die zich vandaag aanpast aan Anderlecht? "Coaches van de Red Bull-filosofie komen om hoog te pressen. Ze maken het de keeper en centrale verdedigers lastig. Wij gaan hetzelfde doen. In die filosofie moet je extreem zijn: volledig of niet. Daarin zijn we gelijkaardig. Onze filosofie is dezelfde, maar met andere details."

Kompany noemt deze wedstrijd ook een kantelmoment. "Met een goed resultaat spreken we van goede start. Als het anders gaat, schetst een minder goed beeld. Maar we willen elke match winnen. Op een wedstrijddag rekenen we niet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.