"Verschaeren heeft een zeldzame kwaliteit"

ZONDAG, 30 AUGUSTUS 2020, 07:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Afgelopen dinsdag was er best wat commotie omdat Roberto Martinez Yari Verschaeren selecteerde bij de Rode Duivels. De middenvelder komt bij Anderlecht niet aan spelen toe. In Het Laatste Nieuws verklaart hij waarom hij Verschaeren toch opriep. "Hij is erbij op basis van de vorige stages."

Amper twaalf speelminuten verzamelde Verschaeren in de eerste vier wedstrijden. Vlap, Zulj en eergisteren Tau kregen telkens de voorkeur als nummer tien. Bondscoach Martinez laat zijn poulain niet vallen. "Yari heeft een zeldzame kwaliteit in het moderne voetbal: hij kan met de rug naar doel bal aan de voet wegdraaien zowel met links als met rechts", vertelt Martinez in Het Laatste Nieuws. Om die reden moet Verschaeren volgens hem ook altijd centraal spelen en niet vanaf de flank.

Martinez vindt dat Anderlecht de druk bij Verschaeren moet weghalen. "De club maakte de fout door te geloven dat Verschaeren in zijn eentje wedstrijden zou winnen. Hij is 18 jaar, dat kan niet. Die druk heeft hem niet geholpen in zijn ontwikkeling. Anderlecht moet de verwachtingen naar beneden halen en hem terug minuten geven. Zo wint hij vertrouwen."

Martinez gaat de komende dagen praten met Verschaeren. Hij blijft in hem geloven. "Ik ken weinig spelers van die leeftijd met zo'n persoonlijkheid op het veld", aldus Martinez. "Dat Yari er nu bij is, is op basis van de vorige stages. Maar als hij op de bank blijft, is er inderdaad een probleem."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.