"Arsenal wilde Killian als centrale middenvelder"

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2020, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de blessure van Elias Cobbaut lijkt Killian Sardella eindelijk zijn kans te krijgen op zijn beste positie: die van centrale verdediger. In Het Nieuwsblad vertelt vader Sardella dat zijn zoon in de jeugd vergeleken werd met Vincent Kompany. "Omdat hij met de bal aan de voet ook zo op zijn gemak is."

Het voorbije jaar verzamelde Sardella 17 basisplaatsen als rechts- of linksachter. Dat verliep met ups en downs en de nodige kritiek tot gevolg. "Killian kende moeilijke momenten als flankverdediger, maar hij is mentaal ijzerterk en vecht altijd terug", vertelt vader Dino Sardella vandaag in Het Nieuwsblad.

De flank was dan ook een ongewone positie voor de nu 18-jarige Sardella. Bij de jeugd speelde hij steeds centraal. "Op Oostende zag ik meteen de Killian van de jeugd terug", verwijst Dino vooral naar de voetballende kwaliteiten van zijn zoon. "Centraal voelt hij zich meer in zijn sas. Killian heeft de feeling om het spel te lanceren. Bij de jeugd werd hij soms vergeleken met Kompany omdat hij zich ook zo op zijn gemak voelt met de bal aan de voet."

Centraal heeft Sardella wel het nadeel van zijn gestalte. Hij meet 1m78 en heeft niet de fysieke presence van een Kompany of Cobbaut. "Twee jaar geleden wilde Arsenal hem, maar als centrale middenvelder. Voor een Engelse verdediging is hij niet groot genoeg. Maar hij lost dat op met veel sprongkracht en hij wint ook aan spierkracht", besluit vader Sardella.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.