Foefelde Devroe bij transfer Nkaka?

WOENSDAG, 2 SEPTEMBER 2020, 09:01 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE KV Oostende heeft zijn ex-manager aangeklaagd voor onregelmatigheden bij de transfer van Landry Dimata naar Wolfsburg. Devroe zou de makelaarsvergoeding fors verhoogd hebben zonder medeweten van het bestuur. Ook bij de transfer van Aristote Nkaka naar Anderlecht zou hij niet alles koosjer geregeld hebben.

Het was een opmerkelijke transfer: in januari 2019 bereikten Anderlecht en Oostende een akkoord over een transfer van Nkaka naar paars-wit aan het einde van dat seizoen. Twee maanden na de deal verhuisde Devroe ook van Oostende naar Brussel. Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Nkaka, maar nog voor hij één voet in Neerpede had gezet, stond hij al bij het huisvuil. 

Nu klinkt het dat Devroe in de transferdeal een makelaarsvergoeding van maar liefst dertig procent liet opnemen. Devroe zou de raad van bestuur van Oostende daarover onvoldoende hebben ingelicht. 

Het onderzoek naar Devroe en makelaars Patrick De Koster en Didier Frenay draait om gesjoemel met makelaarsvergoedingen en persoonlijke verrijking van Devroe bij transfers. "De heer Devroe ontving ook zelf commissies op transfers. Dat zorgt voor een belangenvermenging die niet strookt met de wet", beweert Oostende. Devroe ontkent en zegt dat alles gebeurde "in samenspraak met de eigenaars van KVO en zeker met hoofdaandeelhouder Marc Coucke.”

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum