Assist Verschaeren, doelpunt Doku, winst België (video)

DINSDAG, 8 SEPTEMBER 2020, 22:39 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht-jongeren Jeremy Doku en Yari Verschaeren droegen vanavond meer dan een steentje bij aan de 5-1-overwinning van de Rode Duivels tegen IJsland. Invaller Verschaeren zorgde voor de assist bij het vierde doelpunt. Basispion Doku trapte de 5-1 snoeihard tegen de touwen.

Doku stond voor het eerst aan de aftrap bij de Rode Duivels, maar kende een moeilijke avond. Vooral voor de rust werd de linkerflankspeler niet zo veel in het spel betrokken. Dat vrat aan het vertrouwen, waardoor hij op slag van rust een simpele controle miste. Na de pauze lukte het beter..

Na 65 minuten bracht Martinez met Verschaeren een tweede Anderlecht-speler tussen de lijnen. Verschaeren kreeg meteen een kansje. Vijf minuten na zijn invalbeurt bereikte Verschaeren de achterlijn na een combinatie met De Bruyne. Verschaeren trok de bal in één tijd achteruit en Batshuayi werkte met een knap hakje de 4-1 in doel.

Tien minuten voor tijd toonde Doku dan toch zijn klasse. De Bruyne speelde hem aan op links. Doku maakte snelheid, sneed naar binnen en trapte hard in de bovenhoek. Zo kreeg een moeilijke avond toch een mooie afsluiter voor Doku.