Didillon: "Ik heb gepresteerd bij Anderlecht"

ZATERDAG, 12 SEPTEMBER 2020, 21:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Thomas Didillon keert met Cercle Brugge morgen terug naar Anderlecht. Het Nieuwsblad sprak met de doelman en hoewel hij het eigenlijk niet over paars-wit wilde hebben, deed hij toch enkele uitspraken. "In mijn eerste seizoen speelde ik 45 wedstrijden waarvan 43 of 44 goede", aldus de doelman.

Didillon kende een sterk eerste jaar bij Anderlecht. In vele wedstrijden was hij de uitblinker en behoedde hij de ploeg voor erger. Toch werd hij na de komst van Vincent Kompany na amper één wedstrijd aan de kant geschoven ten voordele van nieuwkomer Hendrik Van Crombrugge. "Ik verwijt Kompany niets", zegt Didillon. "Hij heeft een keuze gemaakt, zo gaan de zaken. Een uitleg heb ik niet gekregen. Het seizoen ervoor speelde ik 45 wedstrijden (dat klopt: 40 competitie en 5 Europa League, red.). 43 of 44 daarvan waren goede. Dat is wat telt."

Didillon moest bij Anderlecht vertrekken omdat zijn voetballende kwaliteiten niet zouden voldoen. "Guy Martens, de keeperstrainer van Genk, oordeelde nochtans dat daar mijn gebreken niet lagen", zegt Didillon. "Wellicht is die perceptie gegroeid door de media nadat ik tijdens de play-offs in de fout ging op Genk."

"Niet genoeg plaats om alle goede jongeren op te stellen"

Ondanks zijn wrange afscheid blijft Didillon vol lof over Anderlecht. Vooral over de jeugdwerking. "Ik ken geen andere club die zo veel talenten voortbrengt, of het moet Lyon zijn", aldus Didillon. "Er is niet genoeg plaats om al die jongeren op te stellen", verwijst Didillon naar jongens als Lutonda en Delcroix. "En Colassin stond op training steeds in de ploeg die druk moest zetten. Hij raakte geen bal. Tot ze in de problemen kwamen, hem moesten opstellen en hij presteerde."

Volgens Didillon heeft Anderlecht nood aan een satellietclub om al die jonge talenten te laten rijpen. "Want je kan geen vier 18-jarigen opstellen en rekenen dat je resultaten behaalt. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.