"Traject gaat niet altijd samen met alles spelen"

ZONDAG, 13 SEPTEMBER 2020, 22:25 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Tijdens de persbabbel kreeg Vincent Kompany ook de opmerking dat er vandaag maar twee jeugdproducten aan de aftrap stonden. "Ik ben blij dat je zegt 'maar twee', want dat betekent dat we de lat heel hoog gelegd hebben in vergelijking met andere clubs", aldus Kompany.

"Het gaat erom dat die jongens alleen beter zullen worden. De nationale ploeg (vooral U21, red.) loopt vol met jongens die vroeger bij Anderlecht zaten. Die jongens hebben allemaal hun eigen traject. Wij geven hen de best mogelijke voetbalopvoeding om ook in de toekomst sterkhouders te zijn. Maar dat traject gaat niet altijd gepaard met alles spelen. Uiteraard niet."

Eén van de jongens die de eerste competitiewedstrijden weinig aan de bak kwam, was Yari Verschaeren. "Onlangs las ik dat we niet mogen verwachten dat Yari alle wedstrijden beslist. We hebben een zevental spelers in dat geval. Zij zijn de toekomst van het Belgisch voetbal. Het is bij ons normaal dat we kijken naar de vorm van die jonge spelers. We willen zeker zijn dat we ze inzetten om een moment dat ze echt het verschil kunnen maken."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum