Bates verdiende rood voor fout op Tau

MAANDAG, 14 SEPTEMBER 2020, 21:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Cercle Brugge-verdediger David Bates had een rode kaart moeten krijgen nadat hij Percy Tau vasthield in het strafschopgebied. Dat laat het Professional Refereeing Department weten in hun analyse van het voorbije weekend.

"Een aanvaller van Anderlecht wordt door David Bates van Cercle Brugge vastgehouden in het strafschopgebied. De scheidsrechter geeft een strafschop en een gele kaart. De VAR vraagt een 'on field review' voor een rode kaart-situatie, voor het ontnemen van een reële doelkans door het vasthouden van de broek en het niet proberen spelen van de bal", analyseert het Professional Refereeing Department de fase.

"Na het zien van de beelden besluit de scheidsrechter om bij zijn eerder gegeven beslissing te blijven, namelijk een gele kaart. Het Professional Refereeing Department steunt de VAR-interventie, maar verwacht wel een rode kaart voor deze ingreep."
.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.